Aflevering 8

In iedereen zit makerschap

Tabo Goudswaard

Tabo Goudswaard

Social Designer

Tabo Goudswaard is een social designer, kunstenaar en onderzoeker. Hij ontwerpt nieuwe manieren om op andere wijze naar sociale vraagstukken te kijken. “Een social designer gaat uit van een makersmentaliteit. Die is in iedereen aanwezig. De kunst is haar de ruimte te geven. Die maakruimte zorgt ervoor dat je naar oplossingen toe kan werken, zelfs voor problemen die je eerst nog niet zag.” 

Dit klinkt misschien wat ongrijpbaar, maar dat maakt Tabo heel concreet in het gesprek met Lia. Van ervaringen bij de politie, over het ‘domein zorg’, over dingen die je raken en #carehacks.

Beluister hier de audioversie

De volgende sprekers

Alet Klarenbeek

Alet Klarenbeek

Oprichter UP!

Alet Klarenbeek is expert op het gebied van ouderen, ouderencommunicatie en eenzaamheid. Als directeur van de stichting UP! geeft ze een nieuwe kijk op ouder worden.

Wieke Paulusma

Parlementslid D66

Wieke Paulusma is een bevlogen politica voor D66. Ze heeft zorg in haar portefeuille en is momenteel de enige in de Tweede Kamer met een verpleegkundige achtergrond.

Geraldine Pontenagel

Geraldine Pontenagel

Evolutionair Astrologe

Spiritueel coach Geraldine Pontenagel, helpt mensen patronen doorbreken. Voor Lia’s zoektocht legt ze uit wat evolutionaire astrologie is en wat het kan doen voor de zorg.

Walter van Kuijen

Walter van Kuijen

Digitale zorginnovator

Walter van Kuijen is een ‘veranderaar’, coach en entrepreneur met een grote passie voor de (ouderen)zorg. Hij ondersteunt en adviseert innovatieve organisaties.

Joris Slaets

Joris Slaets

Hoogleraar Ouderengeneeskunde

Als emeritus hoogleraar en voormalig geriater houdt Joris Slaets zich nog steeds bezig met leefplezier, liefdevolle zorg, persoonsgerichte zorg én positief welbevinden.

Marthijn Laterveer

Marthijn Laterveer

Coördinator LOC Waardevolle zorg

Marthijn Laterveer is coördinator van het LOC en zet zich al meer dan 20 jaar, met hart en ziel, in voor medezeggenschap van cliënten en radicale vernieuwing in de zorg. 

Frank Bluiminck

Frank Bluiminck

Directeur MBO Raad

Frank Bluiminck was directeur van de VGN en is sinds kort directeur van de MBO Raad geworden. In zijn gesprek praat hij over waarom je je continue moet blijven verdiepen in alles.

Wanda de Kanter

Wanda de Kanter

Voorzitter Rookpreventie Jeugd

Wanda de Kanter is een longarts die zich richt op het zoveel mogelijk voorkomen van longkanker. Dat doet ze niet alleen als longarts, maar ook als voorzitter Rookpreventie Jeugd. 

Scroll naar boven